DNA-replikation og celledeling

DNA-replikation dybest set betyder, at skabe to hele DNA-strenge for hver datter celle i stedet for enkelt moderselskabet cellen. Før celledeling, er dens DNA i kernen udgivet af et enzym til at bryde hydrogenbindinger mellem baserne, hvilket resulterer i to halvdele af DNA. De hæmningsløse nukleotider i kernen obligationer med baser af begge dele. Obligationer med T alene mens C med G, fører til nøjagtige kampe for begge dele.
Der er fire faser i celledeling eller mitosen (normal celledeling, meiose former sex celler).
Prophase: Parring af kromosomer opstår og følgende replikering, moderselskabet cellen har to komplet sæt. To poler er dannet som kernen forsvinder.
Metafase: Justering af kromosomerne er ved ækvator mellem de to poler.
Anaphase: Kromosomerne delt op mod hver pol. Cellemembranen division begynder.
Telophase: Udseendet af kerner er på hver pol og membran skel. To celler besidder ens kromosomer.
DNA-replikation
DNA-sammensætning, hvor to separate tråde gemme alle genetiske oplysninger, replikere nemt. En DNA-molekylet er en polymer overfor de andre, som en negativ. Ene side gør det muligt for den anden genskabes. Denne dualitet forenkler kopiering en DNA molekyle bemærkelsesværdigt.
Replikering forårsager synthesization af DNA-molekyler. Først afvikler en helicase enzym dobbelt helix, på ethvert punkt på strand, udvikler sig til to replikering gafler af enzymer udvide helix udgivelse i begge retninger. Med afvikling og glatning af DNA, DNA polymerase, en anden enzym funktioner. Det svarer til de eksponerede kvælstofbaser med nye nukleotider fra de omkringliggende nukleare væske. Nukleotider og adskilte polymerer fuse ifølge de regelmæssige Watson-Crick parring regler. Færdiggørelsen af adskillelse og re matching af DNA-molekylet gør to perfekte kopier.
DNA-replikation er fortsat delvist ukendt. Signaler, der starter processen, grunden til at nogle celler ikke replikere og årsagen til ukontrollabel replikering af kræftceller forblive uforklarlige.
Replikering i prokaryoter
Prokaryoter eller bakterier gemmer næsten hele genetiske oplysningerne for en organisme i et enkelt stort cirkulært DNA ring og ikke i flere kromosomer af DNA strengene med usammenhængende ender. Dette replikering er næsten identisk med eukaryote DNA undtagen i brugen af kun to replikering gafler. Prokaryoter og eukaryoter afviger, med flere replikering steder aktive samtidig i den tidligere og hastigheden af de sidstnævnte kræver kun to, én for hver retning af replikerende bakteriel DNA er næsten en million basepar pr. minut mens gennemsnittet er 500 til 5000 par for andre organismer.
DNA-replikation er semi-konservative
Ved afslutningen af replikering proces resultat to DNA molekyler, som er identiske, både til hinanden og til oprindelige. Der er ikke den mindste ændring i hver linje af det originale molekyle på grund af sin rolle som skabelon for syntese af et supplerende strand. Dette replikering metode er blevet betegnet som semi-konservative; som en halvdelen af hver nye DNA-molekylet er gamle, mens anden halvdelen er nye.
Endelig…
Behovet for DNA replikation eller celle genome dobbeltarbejde er lavet af hver celledeling. Som med alle cellulære aktiviteter, er specialiserede proteiner nødvendige med henblik på replikering. DNA-replikation er overraskende som en proces i alle organismer bortset fra i tilfælde af mennesker hvor forståelse kan vise sig meget komplekse.
Lær mere om cellebiologi og DNA replecation, besøge www.biology-online.org

8 thoughts on “DNA-replikation og celledeling

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.